top of page

Huiswerkbeleid

In 't Blokje hebben we een duidelijk huiswerkbeleid. We vinden dit belangrijk naar onze leerlingen en naar ouders toe. Tevens zorgt dit voor een duidelijke groeilijn doorheen onze school.

Huiswerktips voor ouders

Heb je huiswerk vandaag?

Maak samen met je kind de boekentas leeg en bekijk samen de schoolagenda. Welke huistaken moeten gemaakt worden? Welke lessen moeten geleerd worden? Misschien is er een brief van de school bij?

Mijn agenda is mijn huiswerkvriend!

In de agenda vind je alle belangrijke informatie op één plaats. Je vindt er de huiswerken in terug, of er brieven zijn en de agenda kan ook gebruikt worden om te communiceren met de klasleerkracht.

 

Aanmoedigen helpt!

Blijf in de buurt en kijk af en toe mee. Toon interesse. Een complimentje helpt je kind vooruit!

 

De werkplek

Zoek samen naar een vaste, geschikte werkplek waar je kind huiswerk kan maken. Die plek is altijd opgeruimd. Er zijn geen storende elementen (radio, TV, computer…) en broers of zussen zijn ook rustig bezig op dat moment. Frisse lucht en een goede verlichting is ook belangrijk!

 

Planning

Een vast moment om je huiswerk te maken is even belangrijk als een goede werkplek. Een goede planning kan hierbij nog helpen. Die wordt mogelijk samen in de klas opgesteld of kan thuis opgesteld worden. Een realistische, maar haalbare planning zorgt voor succes.

 

Ben je klaar?

Is alles klaar wat in de agenda stond? Zitten de huiswerken in de postkaft? Teken de schoolagenda en maak de boekentas terug mee in orde. Dit alles kan veel problemen voorkomen de volgende dag op school.

 

Vragen over huiswerk?

Ga even praten met de leerkracht van je kind. Laat het niet wachten, we vinden samen wel een oplossing.

Meer tips en informatie

bottom of page