top of page

Leerlingen brengen en ophalen

Met de nieuwe locatie en het samenzitten van alle kinderen op één locatie, moeten we natuurlijk aandacht hebben voor het brengen en ophalen van de kinderen.

We hebben alle afspraken hierrond op een rijtje gezet. Je kan die vinden via onderstaande knop.

Mobiliteit 2021-2022

Nu we allemaal samen in één grote school zitten in de Kerkblokstraat 14, is ook de mobiliteit rond de school herbekeken.

Via onderstaande knop vind je een volledig overzicht.

Musketons

 

Vooral onze jongste kinderen van leergroepen 1 en 2 hebben het soms moeilijk om, bij vaak wisselende situaties, te weten waar ze naschools naartoe moeten. Word ik vandaag met de wagen opgehaald? Moest ik nu te voet of met de fiets naar huis? Of was het vandaag naar oma? ...
Daarom werken wij met een systeem van gekleurde musketons. Kinderen krijgen, indien nodig, musketons van vier verschillende kleuren. Bespreek voor het slapen gaan of ’s ochtends even met je kind op welke manier het de volgende dag na school naar huis gaat en hang de juiste musketon aan de boekentas. Het is een geweldig geheugensteuntje en ook de juf of meester ziet in één oogopslag of je kind in de juiste rij staat.

  • Blauw: voetgangers

  • Groen: fietsers

  • Rood: kinderen die met de wagen worden opgehaald

  • Zwart: kinderen die in de naschoolse les blijven of bv. naar muziekacademie gaan.

Fietspooling

In 't Blokje wordt al jaren fietspooling georganiseerd om onze jonge fietsers (lagere school) veilig naar school en terug naar huis te begeleiden. Klik op de knop hieronder voor meer informatie en inschrijvingen.

Kisika - fluohesje

  • Ouders dragen de verantwoordelijkheid om hun kind een kisika aan te geven wanneer zij ’s morgens als voetganger of fietser naar de school komen. 

  • Al onze kinderen dragen een kisika tijdens elke verplaatsing binnen de schooluren. 

  • Al onze kinderen dragen een kisika wanneer ze de school om 15.30u. of 15.45u. verlaten als voetganger of fietser.

 

Peuters en kinderen van leergroep 3 krijgen een kisika gratis aangeboden door de school.

bottom of page